Cyberangreb: Alle er i fare, og sundhedssektoren står for tur

Cyberangreb: Sundhedssektoren står for tur

Alle dele af samfundet mærker den stigende trussel fra ransomware-angreb, især i sundhedssektoren. Store danske virksomheder som Demant, Mærsk og Vestas har allerede oplevet kostbare angreb. Sundhedssektoren er særligt sårbar, da angreb kan have direkte konsekvenser for patienters liv og sundhed, som det skete på et tysk hospital.

En undersøgelse fra Ponemon Institute viser, at 67% af hospitaler har oplevet ransomware-angreb, og en rapport fra Sophos indikerer, at sundhedsorganisationer ofte betaler løsesum. Eksempler på angreb inkluderer Irlands sundhedstjenesteudbyder, Hives ransomware-angreb på Memorial Health Systems i USA, og angreb på hospitaler i Israel.

Active Directory (AD) systemer er ofte mål for it-kriminelle, da de giver adgang til vigtige data og systemer. Desværre er mange organisationer, især i sundhedssektoren, dårligt beskyttet mod sådanne angreb.

For at imødegå disse trusler anbefales det at sikre AD-systemer, overvåge for ondsindede ændringer i AD, og have en solid plan for genoprettelse af AD. Mange virksomheder mangler en effektiv genoprettelsesplan, hvilket kan have alvorlige konsekvenser, især i sundhedssektoren.

Kilde: finans.dk