AzeroCloud ramt af ransomware-angreb

AzeroCloud ramt af ransomware-angreb

Fredag morgen blev AzeroCloud, en hostingvirksomhed, ramt af et ransomware-angreb. Dette angreb resulterede i kryptering og blokering af adgangen til en stor del af data, som virksomheden huser for sine kunder. Flere dage senere meddeler AzeroCloud på deres hjemmeside, at det har været umuligt at genskabe data, og størstedelen af deres kunder har mistet al deres data.

AzeroCloud, ledet af direktør Martin Haslund Johansson, huser omkring 3.700 hjemmesider. For mange kunder, herunder Claus Pilgaard, kendt som Chili Klaus, ejer af en virksomhed der sælger chiliprodukter, har angrebet haft alvorlige konsekvenser. Pilgaards webbutik og mailsystem, som var placeret på AzeroClouds servere, er nu utilgængelige.

Henrik Moltke, DR’s techkorrespondent, forklarer at ransomwareangreb kan være ødelæggende, især for mindre virksomheder. Han påpeger, at mange virksomheder ikke er tilstrækkeligt forberedt på sådanne angreb. Moltke betegner angrebet som et “komplet shitshow” og en påmindelse om vigtigheden af robust cybersikkerhed.

Martin Haslund Johansson fra AzeroCloud udtrykker stor beklagelse over situationen og forklarer, at trods certificeringer og sikkerhedsforanstaltninger, er det svært at gardere sig fuldstændigt mod dygtige hackergrupper. Virksomheden har været i kontakt med angriberne, som har krævet en million kroner, men AzeroCloud har ikke betalt. De har meldt angrebet til politiet, som råder til ikke at betale.

AzeroCloud arbejder på at hjælpe deres kunder så godt som muligt, selvom fremtiden for både deres kunder og deres egen virksomhed er usikker.

Kilde: dr.dk